Csupacsokis őzgerinc
Kétszeres csokis élvezet: kívül-belül! Csokifüggőknek ismét kötelező recept. :)
Hozzávalók:
2/3 csésze puha vaj
2/3 csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
3 tojás
2/3 csésze reszelt főzőcsokoládé
1/3 csésze liszt
1 csomag csokoládés pudingpor
2 púpozott tk. sütőpor
2 ek. tej
2/3 csésze őrölt mandula
Bevonathoz:
1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó (ét)
2 ek. mandulaforgács
Elkészítés:
A vajat a kézirobotgép leggyorsabb fokozatán habosra keverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot és a sót, majd csomómentesre keverjük. 30 másodperces időközönként, egyesével beledolgozzuk a tojásokat. Hozzáadjuk a reszelt csokoládét. A lisztet, a sütőport és a pudingport egy tálba szitáljuk, majd a tejjel együtt apránként, közepes fokozaton a vajkrémbe keverjük. Hozzáadjuk az őrölt mandulát is. A tésztát kiolajozott őzgerincformába tesszük, majd 190-200 °C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük. (Soknak tűnhet, de ha azt látod, hogy elkezd odakapni a teteje, terítsd le a sütid tetejét alufóliával és úgy süsd készre!) Hagyjuk teljesen kihűlni. A bevonatot a tasak leírása alapján elkészítjük, majd a teljesen kihűlt sütemény tetejére csorgatjuk, mandulaforgácsokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése