2014. augusztus 14., csütörtök

Szilvás-vaníliás minitorta

Ezt a desszertet [desszert, és nem süti! :)] a kedvenc magazinomban találtam. Az a jó benne, hogy igazi nyári édesség, mivel ricottával készül és ettől olyan kis könnyű lesz. Nyam-nyam! :)

Hozzávalók: (4 db mini piteformához)
2 tojás
300 g ricotta
1 ek. kukoricaliszt (én zablisztet használtam, de bármilyen liszt megfelel)
50 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
6 érett szilva
csipet só
kevés van a formák kikenéséhez
2 ek. cukor a dekoráláshoz




Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Négy mini piteformát kenj ki vajjal. A tojás sárgáját, a ricottát, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a citromhéjat keverd össze egy tálban. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá, majd forgasd össze a másik tál tartalmával. A szilvákat vágd nagyobb darabokra, majd dobd bele a tésztádba. A mini piteformákban oszlasd el a masszát, és süsd 30 percig. Ha kivetted, szórd meg a tetejüket cukorral és tálald melegen.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése