Hozzávalók:
500 g liszt
1/2 teáskanál só
50 g élesztő
60 g cukor
1 teáskanál fahéj
1.4 dl langyos tej
7 dkg puha vaj
3 tojássárgája
olaj a sütéshez
Mázhoz:
150 g tejcsokoládés tortabevonó
1 ek vaj
1/2 dl tej
Dr. Oetker cukorszívek

Elkészítés:
1. Morzsold az élesztőt 1dl langyos tejbe, keverj hozzá 3 evőkanál lisztet és 1 teáskanál cukrot, fedd le és meleg helyen hagyd kelni 15 percig.
2. Mikor megkelt add hozzá a maradék tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót, fahéjat és tojássárgáját.
3. Gyúrd össze sima tésztává.
4. Takard le és meleg helyen keleszd a kétszeresére.
5. Gyúrd át még egyszer és nyújtd ki 2cm vastagságúra.
6. Szúrj ki a tésztából, egy kisebb és egy nagyobb kiszúró segítségével karikákat.
7. Letakarva hagyd kelni a fánkokat 10 percig.
8. Süsd ki a fánkokat forró olajban.
9. Hagyd őket teljesen kihűlni.
10. A tortabevonót törd össze és vízgőz fölött a vajjal és a tejjel olvaszd össze.
11. Félig mártsd bele a fánkokat, utána egyből díszítsd a cukorszívekkel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése