Hozzávalók: (20 cm átmérőjű tortaformához)
Krémhez:
2,5 dl habtejszín
23 dkg fehércsokoládé
Piskótához:
23 dkg vaj
23 dkg cukor
4 tojás
18 dkg liszt
6 dkg kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor
Bevonathoz:
35 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
0,8 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:

A piskótához a vajat és a cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat további keverés mellett. Ezután hozzáadjuk a lisztet átszitálva, majd a kakaóport és a sütőport is. Robotgéppel simára keverjük. Egy kivajazott, sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész rácsra tesszük és hideg helyen teljesen kihűtjük.

A bevonathoz gőzfürdőben megolvasztjuk az étcsokoládét. Ha kész, a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és a habtejszínt. Hideg helyre tesszük és megvárjuk amíg kicsit megszilárdul.
A teljesen kihűtött tortát 3 részre vágjuk. A hűtőből elővett krémet 2-3 percig a robotgép legmagasabb fokozatán krémmé verjük. Megkenjük vele a torta két alsó lapját. A torta tetejét ráhelyezzük az utolsó rétegre, majd bevonjuk a kissé megszilárdult csokoládés bevonattal. A maradék (5 dkg) étcsokoládéból forgácsot készítünk és a tortára szórjuk. A kakaóport és a porcukrot egy kis tálban összekeverjük és a torta tetejére szitáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése