2014. január 16., csütörtök

Duplacsokis torta

Duplacsokis, nagyon csokis, nagyon tömény... Csokifüggőknek kötelező. :) Drága húgom 20. születésnapjára készítettem el, mert ez a kedvence évek óta.. nem hiába! :)







Hozzávalók: (20 cm átmérőjű tortaformához)

Krémhez:
2,5 dl habtejszín

23 dkg fehércsokoládé

Piskótához:
23 dkg vaj
23 dkg cukor
4 tojás
18 dkg liszt
6 dkg kakaópor
1/2 teáskanál sütőpor

Bevonathoz:
35 dkg étcsokoládé
12 dkg vaj
0,8 dl habtejszín
5 dkg étcsokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál porcukor

Elkészítés:
Először a krémet állítjuk össze. Felforraljuk a habtejszínt, és ez idő alatt robotgép segítségével durva darabokra daráljuk. A felforralt habtejszínt ráöntjük a fehércsokoládéra, és további 10-15 másodpercig a robotgépben kavarjuk. Ha kész kicsit hagyjuk hűlni, aztán 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, amíg összeáll. 

A piskótához a vajat és a cukrot habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat további keverés mellett. Ezután hozzáadjuk a lisztet átszitálva, majd a kakaóport és a sütőport is. Robotgéppel simára keverjük. Egy kivajazott, sütőpapírral bélelt 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 °C-ra előmelegített sütőben 45-50 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha kész rácsra tesszük és hideg helyen teljesen kihűtjük. 


A bevonathoz gőzfürdőben megolvasztjuk az étcsokoládét. Ha kész, a tűzről levéve hozzákeverjük a vajat és a habtejszínt. Hideg helyre tesszük és megvárjuk amíg kicsit megszilárdul.

A teljesen kihűtött tortát 3 részre vágjuk. A hűtőből elővett krémet 2-3 percig a robotgép legmagasabb fokozatán krémmé verjük. Megkenjük vele a torta két alsó lapját. A torta tetejét ráhelyezzük az utolsó rétegre, majd bevonjuk a kissé megszilárdult csokoládés bevonattal. A maradék (5 dkg) étcsokoládéból forgácsot készítünk és a tortára szórjuk. A kakaóport és a porcukrot egy kis tálban összekeverjük és a torta tetejére szitáljuk. 





                                                                                      

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése