A banán és a csoki mindig jó páros... Most is! ;)
Hozzávalók: (1 tepsihez)
50 dkg érett banán
1 citrom leve és lereszelt héja
20 dkg puha vaj
20 dkg cukor
5 tojás
6 dkg aprított mandula
só
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
20 dkg étbevonó
A tepsihez:
vaj
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk. A banánokat meghámozzuk, szétnyomjuk, és összekeverjük a citromlével. A vajat a cukorral krémesre keverjük. A tojásokat egyenként belekeverjük. A banánokat, a citromhéjat, a mandulát 1 csipet sóval hozzákeverjük. Hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, gyorsan elkeverjük. A tésztát elsimítjuk a tepsibe, és a sütőben 25 percig sütjük. A bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk. Még folyékonyan fagyasztótasakba töltjük, levágunk róla egy kis sarkot, és a bevonót a kihűlt süteményre folyatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése