2012. szeptember 13., csütörtök

Rumos-meggyes kakaós muffin

Igazából olyan receptet kerestem ami nagyon finom, de nem is kell hozzá extra hozzávaló... Elővettem a nyárról elrakott meggyet a fagyasztóból és összedobtam ezt az istenien finom muffint ezen az esős délutánon! :)





Hozzávalók: 12 db
13 dkg liszt
4 dkg holland kakaópor
1 kiskanál sütőpor
csipet só
10 dkg vaj
10 dkg cukor
1 egész tojás
1 tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
Rumos meggyhez:
15 dkg meggy
fél dl rum
1 teáskanál mandula aroma

Elkészítés:
Egy éjszakára tegyük hűtőbe a rummal és aromával elkevert meggyet. 175 °C-ra melegítsük elő a sütőt. A tésztához összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral és egy csipet sóval. A vajat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojást, külön a sárgáját, és robotgéppel simára keverjük. A muffinsütő mélyedéseit béleljük ki muffinpapírkákkal és töltsük meg őket, majd nyomkodjuk bele a tésztába a meggyet. 20 perc alatt készre sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése