Múltkor a cukrászdából ettem ilyesmi fajta süteményt és istenien finom volt! Gondoltam megpróbálom elkészíteni én is itthon.. Sikerrel jártam, még finomabb mint az original version! :)
Hozzávalók: (25x30 cm tepsihez)
30 dkg liszt
10 dkg mák
24 dkg cukor
4 tojás
10 dkg vaj, megolvasztva
20 dkg tejföl
1 üveg magozott meggybefőtt
1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 170 °C-ra, egy közepes tepsit bélelj ki sütőpapírral. A meggyet csöpögtesd le. Egy nagy tálban mérd ki az összes hozzávalót, és keverd össze lazán, nem kell túlkeverni. Végül a meggyeket szórd meg egy evőkanál liszttel, rázd össze, hogy mindenütt bevonja, és pár mozdulattal (nem többel!) ezt is keverd a masszához. Simítsd a tepsibe, tedd be a sütőbe és 30 percet adj neki. Ha kihűlt porcukorral hintsd meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése