2012. április 19., csütörtök

Kókuszos-csokoládés torta


Istenien finom sütemény!
A kókuszkrémnek köszönhetően
egyszerűen 
ellenállhatatlan...










Hozzávalók:
A tésztához:
125 g sütőmargarin
50 g barnacukor
2 tojás
200 g liszt
2 evőkanál kakaópor
1/2 csomag sütőpor
100 ml tej
A töltelékhez:
300 ml tej
50 g búzadara
80 g sütőmargarin
80 g cukor
100 g kókuszreszelék
2 csomag vaníliás cukor
A mázhoz:
200 g tejcsokoládés tortabevonó


Elkészítés:
Keverjük össze a margarint, a cukrot és a tojásokat. Összeszitáljuk a lisztet, a kakaót és a sütőport, majd a tejjel felváltva kanalanként hozzáadjuk a margarinos masszához. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát és beletöltjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 25 perc alatt megsütjük. Hűlni hagyjuk. Lábasba tesszük a tejet, a búzadarát és a margarint, és sűrű grízt főzünk belőle. Hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot. Rákenjük a kókuszos grízt a kihűlt torta tésztára. Felmelegítjük a tortabevonót, és bevonjuk a süteményt. 1 órára hideg helyre tesszük.
                                                                                   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése