2012. január 5., csütörtök

Kókusztorta

Ezt a tortát a barátom 21. születésnapjára sütöttem... Mondanom sem kell, nagy siker volt! :)

Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)


A piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kókuszreszelék
1 kis kupak vanília aroma

                                                                                        A krémhez:
                                                                                        400 ml kókusztej
                                                                                        100 ml tej
                                                                                        1 cs vanília puding
                                                                                        5 evőkanál cukor
                                                                                        4 ek kókuszreszelék
                                                                                        20 dkg maragarin

                                                                                        Díszítéshez:
                                                                                        5-6 dkg kókuszreszelék
                                                                                        csillagcsövű habzsák
                                                                                        cukorgyöngyök

Elkészítés:
1. A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és kerek tortaformában 180°C-on megsütjük. Hűlésig a formában hagyjuk.
2. A krémhez a kókusztejet a tejjel elkeverjük, és ezzel a keverékkel elkészítjük a pudingot a tasakon található leírás szerint.
3. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük, és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tökéletes krémes állag eléréséhez legalább 4-5 percig magas fokozaton keverjük robotgéppel. Az eredmény egy könnyű, habos, illatos és nagyon finom krém lesz.
4. A piskótát vegyük ki a formából, vágjuk ketté, majd töltsük meg annyi krémmel amennyit elbír. A megmaradt krémmel fedjük be az egész tortát. Tetejére szórjunk kókuszreszeléket, úgy, hogy a krém szinte ne is látszódjon. Az oldalát szintén fedjük be, egy spatula segítségével nyomkodjuk bele a krémbe.
5. A habzsákot töltsük meg a maradék krémmel és díszítsük körbe a tortát, majd a kis habcsókokat szórjuk meg cukorgyöngyökkel.
             Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése