Hozzávalók: (20 cm-es tortaformához)
A piskótához:
6 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
2 evőkanál kókuszreszelék
1 kis kupak vanília aroma
A krémhez:
400 ml kókusztej
100 ml tej
1 cs vanília puding
5 evőkanál cukor
4 ek kókuszreszelék
20 dkg maragarin
Díszítéshez:
5-6 dkg kókuszreszelék
csillagcsövű habzsák
cukorgyöngyök
Elkészítés:
1. A hozzávalókból a szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és kerek tortaformában 180°C-on megsütjük. Hűlésig a formában hagyjuk.
2. A krémhez a kókusztejet a tejjel elkeverjük, és ezzel a keverékkel elkészítjük a pudingot a tasakon található leírás szerint.
3. Ha kihűlt, a vajat habosra keverjük, és lassan hozzákeverjük a kihűlt pudingot. A tökéletes krémes állag eléréséhez legalább 4-5 percig magas fokozaton keverjük robotgéppel. Az eredmény egy könnyű, habos, illatos és nagyon finom krém lesz.
4. A piskótát vegyük ki a formából, vágjuk ketté, majd töltsük meg annyi krémmel amennyit elbír. A megmaradt krémmel fedjük be az egész tortát. Tetejére szórjunk kókuszreszeléket, úgy, hogy a krém szinte ne is látszódjon. Az oldalát szintén fedjük be, egy spatula segítségével nyomkodjuk bele a krémbe.
5. A habzsákot töltsük meg a maradék krémmel és díszítsük körbe a tortát, majd a kis habcsókokat szórjuk meg cukorgyöngyökkel.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése