Elkészítés: (12 darabhoz)
70 g lágy vaj vagy margarin
100g csokoládé
25 g mogyorókrém
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor
30 g kakaó (cukrozatlan)
80 g porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 tojás
300 ml tej
Díszítéshez:
50 g zöld marcipánmassza
50 g piros marcipánmassza
25 g porcukor
Előkészítés:
A csokoládét lereszeljük. A muffin papírformákat a sütőformába helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Elkészítés:
1. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
2. Hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a lágy vajat, a mogyorókrémet, a tojást és a tejet, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt csokoládét.
3. A tésztát két evőkanál segítségével a sütőformába töltjük. Majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
4. A megsült muffinokat 10 percig a formában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
5. A porcukrot szitáljuk át, és adjunk egy keveset a piros -, majd a zöld marcipánmasszához és teljesen gyúrjuk el benne.
6. Majd a marcipánmasszát helyezzük nejlon tasakba, és 2-3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúró forma segítségével szaggassunk ki különböző karácsonyi motívumokat, majd díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése