2012. január 4., szerda

Karácsonyi csodamuffin 1.

Csodamuffin...Biztos viccesen hangzik elsőre, de ha beleharapsz megérted, hogy miért is nevezik így... :)

Elkészítés: (12 darabhoz)
70 g lágy vaj vagy margarin
100g csokoládé
25 g mogyorókrém
250 g búzaliszt
3 csapott teáskanál sütőpor
30 g kakaó (cukrozatlan)
                                                                                        80 g porcukor
                                                                                        2 tasak vaníliás cukor
                                                                                        1 tojás
                                                                                        300 ml tej


                                                                                        Díszítéshez:
                                                                                        50 g zöld                                                                                                                 marcipánmassza
                                                                                        50 g piros                                                                                                                 marcipánmassza
                                                                                        25 g porcukor


Előkészítés:
 A csokoládét lereszeljük. A muffin papírformákat a sütőformába helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
Elkészítés:
1.  A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk.
2.  Hozzákeverjük a kakaót, a cukrot és a bourbon vaníliás cukrot. Majd fokozatosan hozzáadjuk a lágy vajat, a mogyorókrémet, a tojást és a tejet, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. Végül hozzákeverjük a reszelt csokoládét.
3.  A tésztát két evőkanál segítségével a sütőformába töltjük. Majd a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
4.  A megsült muffinokat 10 percig a formában hagyjuk, majd egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.
5. A porcukrot szitáljuk át, és adjunk egy keveset a piros -, majd a zöld marcipánmasszához és teljesen gyúrjuk el benne.
6. Majd a marcipánmasszát helyezzük nejlon tasakba, és 2-3 mm vékonyra nyújtsuk ki. Kiszúró forma segítségével szaggassunk ki különböző karácsonyi motívumokat, majd díszítsük vele a kihűlt muffinok tetejét.
                                                    Jó étvágyat!  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése