Hozzávalók:
25 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 dl napraforgó olaj
1 dl víz
fél csomag sütőpor
10 dkg étcsoki
Elkészítés:
- A 4 tojássárgáját kikeverjük a 200 g porcukorral, a vaníliás cukorral, majd lassan, felváltva öntögetjük bele az 1 dl vizet és az 1 dl olajat.
- A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
- A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
- A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
- A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
- Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utánna további 15 percet sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése