2012. január 6., péntek

Csokis kuglóf

Nagyon egyszerű, nagyon finom, nagyon látványos! Bár sokat kell sütni, úgyhogy ha vendégeknek akarjuk elkészíteni, idejében kezdjünk neki! :)


Hozzávalók:


25 dkg liszt
20 dkg porcukor
4 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 dl napraforgó olaj
                                                                                        1 dl víz
                                                                                        fél csomag sütőpor
                                                                                        10 dkg étcsoki


      Elkészítés:
  1. A 4 tojássárgáját kikeverjük a 200 g porcukorral, a vaníliás cukorral, majd lassan, felváltva öntögetjük bele az 1 dl vizet és az 1 dl olajat.
  2. A lisztben elkeverjük a sütőport, és belekeverjük a masszába.
  3. A 4 tojásfehérjét habbá verjük, és azt is beleforgatjuk a tésztába.
  4. A csokit feltördeljük kisebb-nagyobb darabkákra, és belekeverjük a tésztába.
  5. A formát vajjal kikenjük, és liszttel megszórjuk.
  6. Megsütjük 170°C-on (azért tűpróba legyen!), 30 perc után tegyünk rá alufóliát, hogy ne égjen meg a teteje, utánna további 15 percet sütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése