Hozzávalók: (12 darabhoz)
25 dkg alma
1 evőkanál citromlé
20 dkg liszt
17,5 dkg cukor
1 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál só
2 tojás
15 dkg puha vaj
7 evőkanál tej
1 evőkanál porcukor
Elkészítés:
1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, négyfelé vágjuk, és kiszedjük a magházukat. Az almanegyedeket kis darabokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével.
2. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C-ra) melegítjük. A lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót egy tálban elvegyítjük.
3. A tojásokat felverjük. Hozzáadjuk a vajat, és alaposan kikeverjük. Hozzákeverjük a tejet. A lisztes keveréket gyorsan beleforgatjuk, és hozzáadjuk az almadarabokat.
4. A tésztát muffinpapírkákba töltjük és a sütőben 25 percig sütjük. A muffinokat 5 percig pihentetjük, majd teljesen kihűtjük.
5. A muffinokat tálalás előtt vastagon meghintjük porcukorral.
Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése