Ez a torta volt a másik megbízás: itt már voltak szempontok: mégpedig, hogy ne legyen túl édes... és legyen lányos. :)
Hozzávalók: (18-20 cm formához)
12 dkg zabkeksz
6 dkg vaj
egy csipet fahéj
25 dkg tejszínes sajtkrém
20 dkg Mascarpone
9 dkg porcukor
1 tasak zselatinfix
1 bögre meggy
gumicukor a tetejére
Elkészítés:
A zabkekszet zúzd össze, add hozzá az olvasztott vajat és a csipetnyi fahéjat. Nyomkodd a tortaforma aljára, kanállal egyengesd el. (Én egy kapcsos tortaformát használtam, aminek csak a karikáját vettem igénybe. Aljának alufóliából gyártottam egy lapot, szorosan a karikához építve.) Előmelegített sütőben 180°C-on süsd 10 percig. Hagyd teljesen kihűlni. A tejszínes sajtkrémet és a Mascarponet keverd ki a porcukorral és a zselatinfixxel. Majd forgasd bele a meggyet. Ezt a krémet töltsd bele a formába, és 24 órára tedd a hűtőbe. Díszítésnek 2 tojásfehérjét és 65 gramm kristálycukrot verj keménnyé, majd kanalazd a sajttorta szélére körbe, amibe beleragasztgatod a gumicukrokat. Jó étvágyat! :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése