Hozzávalók:
50 dkg liszt
5 dkg porcukor
22 dkg RAMA margarin
1 kávéskanál só
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás sárgája
1,4 dl tej
2,5 dkg élesztő
Töltelék:
kb. 15 dkg darált háztartási keksz
kb. 50 dkg Nutella
Elkészítés:

Töltelék: A feltüntetett anyagokból képlékeny, nem túl lágy tölteléket keverünk.
Bejgli összeállítása: A három tésztából egyenként, liszt nélkül téglalapokat nyújtunk. A tölteléket a tésztákra terítjük úgy, hogy a szélein ujjnyi tészta kilátsszon. A téglalapok rövidebbik oldalait visszahajtjuk, hosszabbik oldalról pedig feltekerjük. 1 egész és 2 tojás sárga elegyével vékonyan megkenjünk a bejgliket, és száradni hagyjuk. A száraz tojásrétegre újabbat kenünk, majd langyos helyen, lassan (1-1,5 óráig) kelesztjük a tésztát. Ha a tészta felületén egyenletes repedések keletkeznek, először forró (200 °C-os), majd ha szép barna kérge van, kicsit lehűtött (200 °C-os) sütőben készre sütjük. Ha kihűlt, szeletekre vágjuk, de tényleg csak akkor, ha kihűlt!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése