2012. április 13., péntek

Narancsos-mákos muffin

Narancs... Mák... Elsőre biztos furán hangzik, de hihetetlenül intenzív ez a két íz együtt! 


Hozzávalók: (12 db)
3 tojás
225 g puha vaj
200 g cukor
125 ml író
190 g liszt
1 csomag sütőpor
1 narancs reszelt héja
1/2 narancs leve
1 teáskanál mák


                                                                                       Tetejére:
                                                                                       120 g porcukor
                                                                                       225 g vaj
                                                                                       1/2 narancs leve
                                                                                       1/2 teáskanál mák
                                                                                       1 narancs reszelt héja
                                                                                       kandírozott narancs


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Egy közepes muffinsütő mélyedéseibe tegyünk papírkosárkákat. Egy tálban kissé verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a vajat és a cukrot, aztán keverjük habosra. Tegyük bele az írót és a lisztet, majd elektromos habverővel keverjük 2 perc alatt krémesre. Utána adjuk hozzá a narancshéjat, a narancslevet és a mákot, és fakanállal alaposan keverjük össze. Osszuk el a keveréket egyenlően a papírkosárkákba. Süssük 18-20 percig, ezalatt megemelkednek és megszilárdulnak. Hagyjuk néhány percig hűlni, aztán tegyük át rácsra. A díszítéssel várjunk, amíg teljesen kihűl a sütemény.


Díszítés:
Közben fakanállal keverjük össze a tetejére való krém hozzávalóit. Kanalazzuk a muffinra. Díszítsük kandírozott narancsdarabokkal.


                                                                                     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése