2012. január 31., kedd

Csokoládés csók

A csokoládé csók tetején a krém lágy marad akkor is, amikor a süti kihűl. Ettől lesz egyszerre lágy és roppanós ez a csokiban gazdag finomság. 


Hozzávalók: (20 db-hoz)
15 dkg sótlan vaj
18 dkg porcukor
1 tojás
18 dkg sütőporos liszt
6 dkg holland kakaópor
10 dkg tejcsoki
1 ek. sótlan vaj, olvasztva
1 ek. cukorszirup * Tipp: lásd lejjebb!


Elkészítés:
A sütőt 175 °C-ra (gázsütő 4-es fokozat) előmelegítjük. A vajat a porcukorral egy közepes tálban simára keverjük, a tojást beledolgozzuk. A lisztet és a kakaóport a vajas krémre szitáljuk, és egy villával addig keverjük, míg jól formázható tésztát kapunk. A masszából 20 golyót formálunk, amiket kellő távolságot hagyva, a sütőlemezre rakosgatunk. A sütőbe toljuk és 15 percig sütjük. Amikor a sütőből kivettük, minden golyó közepébe kanállal kis mélyedést nyomunk.


A csokit a vajjal és a sziruppal gőz fölött megolvasztjuk, és simára keverjük. Az olvasztott csokiból a sütik mélyedésébe egy-egy kiskanálnyit teszünk, majd hagyjuk megszilárdulni. 


Tipp: A cukorszirupot otthon is elkészítheted.  Ha nincs kedved, akkor gyógyszertárban is beszerezheted glükózszirup néven. Ha még is az home made mellett döntöttél, akkor vegyél elő egy lábast, és szórj bele 10 dkg cukrot, majd erre önts rá 1 dl vizet. Forrald fel, majd teljesen hűtsd ki. Kis üvegbe töltve tárolható. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése