Imádom a kuglófot! Mindent-egybe tésztáját még az is el tudja készíteni, aki most süt először életében, és hát... gyönyörű lesz a végeredmény is. :)
Könnyű recept + látványos süti = tuti kombó, próbáld ki!
Ezt a kuglófot most csináltam először. Persze Karácsonyra, és naaagyon finom!!! :)
Hozzávalók: (bögrés recept: egy bögre 2,5 dl legyen)
2 bögre liszt
1 bögre cukor
2 kiskanál sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
1 tojás
1 bögre tej
1,25 dl méz
1 evőkanál olaj
1 tasak Dr. Oetker Prémium Étcsokis Tortabevonó
Dr. Oetker kis cukorgyöngyök
Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra!
Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Egy másik tálban kézi robotgéppel dolgozd össze a tojást, a tejet, a mézet és az olajat. Öntsd össze a két masszát és kézi robotgéppel keverd csomómentesre. A kuglóf formát vajazd ki és szórd meg liszttel. Öntsd bele a tésztát és 55-60 percig süsd. /Ha időközben látod, hogy a teteje kicsit elkezdett sötétedni de a tészta még nyers, gyorsan dobj rá alufóliát./
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése