2015. január 7., szerda

Mézeskalács kuglóf Karácsonyra

Imádom a kuglófot! Mindent-egybe tésztáját még az is el tudja készíteni, aki most süt először életében, és hát... gyönyörű lesz a végeredmény is. :)
Könnyű recept + látványos süti = tuti kombó, próbáld ki!
Ezt a kuglófot most csináltam először. Persze Karácsonyra, és naaagyon finom!!! :)


Hozzávalók: (bögrés recept: egy bögre 2,5 dl legyen)
2 bögre liszt
1 bögre cukor
2 kiskanál sütőpor
fél kiskanál szódabikarbóna
1 kiskanál fahéj
2 kiskanál mézeskalács fűszerkeverék
                                                                                      1 tojás
                                                                                      1 bögre tej
                                                                                     1,25 dl méz
                                                                                     1 evőkanál olaj

                                                                                     1 tasak Dr. Oetker Prémium Étcsokis                                                                                                         Tortabevonó
                                                                                    Dr. Oetker kis cukorgyöngyök


Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 160 °C-ra!

Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat és a mézeskalács fűszerkeveréket. Egy másik tálban kézi robotgéppel dolgozd össze a tojást, a tejet, a mézet és az olajat. Öntsd össze a két masszát és kézi robotgéppel keverd csomómentesre. A kuglóf formát vajazd ki és szórd meg liszttel. Öntsd bele a tésztát és 55-60 percig süsd. /Ha időközben látod, hogy a teteje kicsit elkezdett sötétedni de a tészta még nyers, gyorsan dobj rá alufóliát./



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése