Itt a tél, itt a tél és ilyenkor nincs is jobb egy forró fahéjas-almás sütinél! :)
Hozzávalók: (27 cm piteformához)
33 dkg liszt
12 dkg cukor
só
17,5 dkg hideg vaj
75 dkg alma
1/2 teáskanál őrölt fahéj
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
vaj formához
Elkészítés:
30 dkg lisztet, 2 dkg cukort, 1/4 teáskanál sót, 15 dkg vajat kis darabokban és 4 evőkanál jéghideg vizet összegyúrunk. A tésztát letakarva 1 órára hűtőbe tesszük. A formát kivajazzuk. A tészta kétharmadát kerekre nyújtjuk, és kibéleljük vele a formát. Beszurkáljuk, majd hűtőbe tesszük. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, ki magozzuk és vékony szeletekre vágjuk. A sütőt 200 °C-ra melegítjük. A maradék cukrot és lisztet, a fahéjat elvegyítjük, hozzáadjuk az almát, és a formába tesszük. A maradék vajat eloszlatjuk rajta. A maradék tésztát a forma méretére nyújtjuk, és befedjük vele a tölteléket. A tésztát a szélén összenyomkodjuk, és két 1 cm átmérőjű lyukat fúrunk a tetejébe. A tojássárgáját és a tejet elkeverjük, és megkenjük vele a tésztát. A sütőben 200 °C-on 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése