2012. március 1., csütörtök

Csokis brownie

Amerikában nagyon népszerű sütemény a brownie. Így, mint a legtöbb amerikai sütit, ezt is nagyon egyszerű elkészíteni! Nem lehet elrontani, ha elkészült, nem lehet abbahagyni. :)








Hozzávalók:
200 g jó minőségű étcsoki (pl.: Tibi, Boci)
190 g vaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
250 g cukor
115 g liszt
1 csipet só


Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra, vajazzuk-lisztezzük ki. A vajat és az összetördelt csokit vízgőz fölött olvasszuk össze, majd hűtsük ki. Egy tálban keverjük ki a tojást, a cukort és a vaníliás cukrot. Legyen jó habos. Egy másik tálban mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a sót. Ha a csokis massza lehűlt, keverjük hozzá a tojásos-cukros masszát, míg egyneművé válik, majd adjuk hozzá a lisztet és kanalazzuk a tepsibe. Kb. 25 percig sütjük. 


Kínálhatunk mellé vanília fagyit! A még forró brownie tetejére kanalazz jéghideg vanília fagylaltot, így lesz igazán finom! :)


Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése